Öncelikle malzemelere gelecek olursak ;
*3 adet kırmızı elma
*bir limon
*2 su bardağı su
* 1 bardak şeker
*milföy hamuru
*tarçın
Hazırlanışı
Oncelikle elmaları iyice yıkayın ardından kabuklu hali ile ince ince D biçiminde kesin . Bu elmaları bir kaba 2 şu bardağı suya bir limonu sıkarak içinde kararmasin diye ıslatın.
Daha sonra tepsiye yanmaz kağıt üstüne elmaları birbirine değmeden yerleştirin. Elmalardan birini rendeleyip yarım şu bardağı şeker ve tarçın ile pişirip marmelat haline getirin.
Daha sonra fırında hafif pişirirken sonra alın çok yüksek derecede pişirip yakmadan yumuşadıktan sonra hemen alın.
Daha sonra milföy hamurunu şerit halinde kesin ve elmaları resimdeki gibi önce marmelat sonra da elmaları dizin.
Sonra gül haline gelen tatlılaırı minik kek kalıplarına alıp üstüne kaşıkla kalan şekerleri serperek fırına verin 170 derece de 30 dakika benim fırınım için yeterli olmuştu.
Ve tatlımız yemek için hazır süsleme size kalmış benden bu kadar hanımlar afiyet olsun.
0 Yorumlar